Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Szombaton újra Futókörök Napja

Haraszti Gábor | 2024.04.26.

Április 27-én az ország 20 különböző pontján lehet birtokba venni az Aktív Magyarországért felelős Államtitkárság támogatásával és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával elkészült rekortán borítású futóköröket.

A településeken országszerte negyedik alkalommal rendezik meg a Futókörök napját. A nagyszabású futóversenyt az a város vagy kerület nyeri, melynek futópályáján a nap során a legtöbb kilométert teszik meg futva vagy sétálva a résztvevők.

A kezdeményezéshez Pápa városa ismét csatlakozott, a Külső-Várkertben 9 és 17 óra között lehet csatlakozni a kihíváshoz. Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A megtett köröket időmérő chipek segítségével fogják mérni a szervezők (a chip átvétele 1000 forint kaució ellenében történik, amelyet a chip leadásakor visszakap a résztvevő), a legtöbbet futó egyéni teljesítők pedig értékes sportszervásárlási utalványban részesülnek. A verseny ideje alatt egy futó ugyanazon a helyszínen többször is rajthoz állhat, a megtett körei pedig a nap végén összeadódnak majd. 2023 májusában Pápán 185 futó 1933 kilométert teljesített.

A Futókörök Napja egyben az Ötpróba szabadidősport program hivatalos pontszerző állomása. A szervezők minden sportolók szeretettel várnak.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: