Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Szombaton vár a hegy!

Horváth Andrea | 2024.04.25.

A Hagyományok Hegye nem csupán történelmi, hanem néprajzi és természetismereti központ is. Épp ezért a Föld napjához kapcsolódóan családi napot szerveznek április 27-én szombaton az Öreghegyben, ahol ezúttal a természetvédelem áll a középpontban, és számos ismerettel gazdagodhatnak a gyerekek.

A Természet Házában kiállítás fogadja a látogatókat, s medve és farkas is lesz a hegyen – persze nem élő vadállatok kószálnak a családi napon, hanem csak élethű másuk figyeli a sétálókat a Természet Útján. 

Ezt a szép ösvényt, mely egy eldugott tisztásra vezet, kevesen ismerik, hisz a legtöbben megállnak a Hagyományok Hegye küzdőterénél, esetleg felmennek a kilátóba, ez az ösvény még onnan pár lépés, de érdemes felfedezni.

S ha már kilátó: megéri a fáradtságot, hogy szombaton felmenjünk rá, hisz távcsöveket helyeznek ott el, s lehet kémlelni a vidéket. 

A kézműves foglalkozás sem marad el, de a gyerekek ismerkedhetnek a térképpel és az iránytűvel is. S vár még meglepetés a családokra, tehát érdemes szombaton 14-17 óra között kilátogatni a Hagyományok Hegyére, az előrejelzés is szép időt ígér.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: