Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Sztorim a sporttal – Gelencsér Róbert mesélt

Haraszti Gábor | 2023.10.15.

Szőnyi Ferenc világbajnok ultrafutó, Mógor Péter hegymászó és Klausz Kristóf raliversenyző után Gelencsér Róbert szervátültetett atléta volt a Sztorim a sporttal előadássorozat következő vendége. A világbajnok sportoló előadására sokan voltak kíváncsiak.

2022 májusában indult a Pápai Sport Nonprofit Kft. előadássorozata, melyen ismert sportolók mesélnek életükről, pályafutásukról. A legutóbbi alkalmon Gelencsér Róbert volt a vendég, akivel Korpics Gábor sportszervező beszélgetett. Az előadáson a 2007-ben vesetranszplantáción átesett atléta mesélt többek között gyermekkoráról, a sporthoz fűződő viszonyáról, az Ausztráliában rendezett szervátültetettek világjátékáról és az ott elért három aranyérmének történetéről. Az előadás interaktív volt, tehát a hallgatóság is feltehette kérdéseit a két alkalommal az Év sportolójának választott atlétának.

– Vesebetegként tiltottak a fizikai terheléstől. Ezért olyan sportot kellett választottam, amely kíméletes, mégis jó erőben tart. Sportolás közben érzem a szabadságot, az erőt, utána pedig a békességet, kiegyensúlyozottságot, nyugalmat. Mindenkinek értékes az élete, de mi, szervátültetettek még inkább megbecsüljük, értékeljük – vallja a sportoló.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: