Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Szurkoljunk a türrösöknek!

Horváth Andrea | 2024.03.07.

Ma indul a Türr István Gimnázium három fős csapata az Országos Állategészségügyi Verseny döntőjére. Idén 193 csapat jelentkezett a megmérettetésre, közülük tízen jutottak a legjobbak közé. Az immár hetedik alkalommal megrendezett tanulmányi versenysorozatot ezúttal is az Állatorvostudományi Egyetem Hallgatói szervezték, céljuk, hogy az állatorvosi hivatást megismertessék a középiskolás diákokkal.

A három türrös diáklány, Feczkó Réka, Király Sára és Stankovics Luca sikerrel vették az eddigi akadályokat, a három írásbeli forduló hat-hat feladata is próbára tette a lányokat. Igaz, hogy használhattak segédanyagokat, ám nem ritkán csak az angol nyelvű szakirodalomban találtak választ a kérdésekre. Ezt követte egy kreatív feladat képregénnyel és bábfilmmel, s jött a jó hír: a türrös csapat ott van a döntőben, amit március 8-10. között rendeznek Budapesten.

A számos egyetemi és kollégiumi program mellett pénteken az egyetem tangazdaságában, a Dóra Majorban a fiatalok megismerkednek haszonállatokkal, lovakkal és számos felejthetetlen gyakorlati tapasztalattal is gazdagabbak lehetnek. Vasárnap pedig a reggeltől kora délutánig tartó mindent eldöntő döntőben 11 állomás megoldásának eredménye adja majd a csapatok végső rangsorát.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: