Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
ZENE

T. Danny nőügyei

dbgroup | 2024.05.28.

Telegdy Dániel Márton, vagy ahogy az ország megismerte, T. Danny (1998) magyar énekes, rapper és dalszerző sportoló családban nőtt fel (bátyja úszásban, nővére pedig kosárlabdában remekel). Gyermekkorában ő is több sportágat kipróbált, mégis művészi vonalon találta meg önmagát. Elmondása szerint fiatal korában Eminem stílusa és munkássága volt rá nagy hatással. 
A zenei pályán az áttörést a Csak Te és a Megmondtam című dalaival érte el. Nevével az utóbbi időben a Dancing with the Stars-nak köszönhetően találkozhattunk. S bár Lissák Laurával a 3. helyen végeztek, ismertség szempontjából (is) az előadó mégis sokat profitált a versenyből.

Az énekes decemberben megjelenő slágere Bob Marley ikonikus dalára utalva a No woman no cry címet kapta, mely a T. Danny-re jellemző modern rap és hip-hop elemeket ötvözi. A mű témáját a nőkkel való kapcsolatok és az ebből adódó küzdelmek adják, emellett a családi kötelék és az anyai szeretet fontosságát is hangsúlyozza. Személyes voltát -és egyben a lazaságát is- tovább erősíti, hogy a dal végén elhangzik egy bocsánatkérés az édesanyja irányába. A hatásosságot a produkció minimalista stílusa adja, melyben a mondanivalót a beat emeli ki. Nem meglepő, hogy egy csapásra kivívta a rajongók elismerését, hisz a témával a saját életükön keresztül a hallgatók is könnyen azonosulni tudnak; több kommentelő is úgy véleményezte, hogy a hang mellett a szövege is tökéletesre sikeredett – olvasható a Doily oldalán. A Young Fly-jal közös dal a 9. a legnépszerűbb zenei videók között, 5 hónap alatt 12 milliónál több megtekintésnél tart. A fanok a nyár folyamán (július 19.) a Budapest Parkban találkozhatnak majd az énekessel.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: