Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Táborozókat támogat a PNNÖ

Huszár Hajnal | 2024.06.21.

Rendkívüli ülést tartott csütörtökön a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. A Városházán tartott tanácskozáson mindhárom képviselő jelen volt, mindkét napirendben  egyhangú igen szavazattal hozta meg a döntést Pillerné Fódi Ilona, Bakos Adél és Drabant András.

-A Petőfi Sándor Gimnáziumban megtartott bőröndmese előadásáról döntöttünk, ami a középiskolásoknak készült, de meghívták rá a Munkácsy Iskola 7. és 8. osztályos nemzetiségi diákjait is. Ezt minden évben támogatjuk és az idén is arról döntöttünk, hogy finanszírozzuk a költségeket – közölte Pillerné Fódi Ilona elnök. 

A másik napirend a nemzetiségi tagozatra járó diákok nyári táborozásának támogatásáról szólt. A Veszprém vármegyei német nemzetiségi nyári táborban összesen hét pápai diák vehet részt, valamennyiük táboroztatási költségeihez hozzájárul a nemzetiségi önkormányzat. Pillerné Fódi Ilona elnök elmondta, az idén nagyobb volt az érdeklődés a tábor iránt, mint máskor, így nemcsak „ösztöndíjként” két diák táborozásának teljes költségét vállalják, hanem további öt tanuló számára a tábor díjának felét is vállalják.

A nemzetiségi tábort minden évben megrendezik a vármegyében, ez tulajdonképpen jutalom az érdeklődő, jól teljesítő tanulók számára. Az egyhetes tábor tematikája mindig más, de mindig a német nemzetiségi hagyományokhoz, kultúrához kapcsolódik. Az idén a sváb lakodalmas szokásokra építették fel a szervezők.

Bakos Adéltól azt is megtudtuk, hogy iskolájuk alapítványa az öt tanuló esetében a tábor díjának másik felét biztosítja a családok számára, így mind a hét kisdiák mentesül a tábor díjának megfizetése alól. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: