Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Táboroztak a katolikus iskolások

Pintér-Papp Eszter | 2024.07.08.

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjai számára az elmúlt hetekben több tábort is szerveztek.

Az alsó tagozaton mintegy 171 kisdiák vett részt a napközis Erzsébet-táborban, ahol rengeteg érdekes program várt mindenkit. Az ingyenes tábor programkínálatában szerepelt többek közt mozilátogatás, strandolás és kastéylátogatás is. A táborozók egy napot az ajkai Nomádia Szabadidőparkban töltöttek, ahol íjászkodhattak, utazhattak traktoron, játszhattak a várban, és a tóparton is. A katolikus iskolás gyerekek a tábor ideje alatt elmélyíthették tudásukat a környezetvédelem és az egészséges életmód témakörében is.

A felsősök egy kis csoportja nem sokkal a tanév befejezése után csopaki táborozásra indult. A tábor a Veszprém Főegyházmegyei Karitász támogatásával valósult meg. A gyerekek sokat strandoltak, kirándultak a Sobri Jóska Kalandparkba, várost néztek Balatonfüreden, az utolsó estén pedig kertmoziztak.

Szintén felső tagozatos diákok utazhattak el Badacsonytomajra, ahol a Veszprémi Érsekség anyagi hozzájárulásával táborozhattak.  A jó hangulatú táborban gyorsan elrepült az idő. A gyerekek strandoltak, vonatoztak, hajókáztak és kisvonatoztak, megmászták a Badacsonyt, kerestek vízisiklót és denevért is. A táborozók kirándultak Balatonfüredre, Tihanyba és Keszthelyre, megnézték a Jókai-házat, a Tihanyi Apátságot, a keszthelyi Festetics-kastélyt és a vasútmodell-kiállítást is.

A katolikus iskola táboraiban rengeteg élményt, új barátokat és hasznos ismereteket is szerezhettek a diákok.  

Fotó: Az iskola Facebook-oldala

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: