Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Tanári hangverseny a Bartókban

Horváth Andrea | 2024.03.26.

1881. március 25-én született Bartók Béla zeneszerző, népzenekutató. A nevét viselő művészeti iskola ehhez kapcsolódóan színes programot szervezett. Bödey Tamás intézményvezető elmondta, a rendezvény szervezésében nagy szerepet vállalt a Bartók Béla Zeneiskoláért Alapítvány.

 

Volt Bartók-kvíz, népdaléneklési verseny, majd a napot tanári hangverseny zárta, melyen felléptek a népdaléneklési verseny nívódíjasai is. Balogh Borbála, Süle Lucián, Horváth Zóra, Horváth Henrietta és Shirnenkhyarnvaa Tselmuun énekelte el azt a dalt, mellyel kiérdemelte a rangos díjat. A Bartók-kvízt Mészáros Bálint, Horváth Flóra és Nagy Kamilla maximális pontszámmal töltötte ki, ezért ők ajándékot kaptak.

A tanári hangverseny hangulatos, színvonalas koncertjét telt ház fogadta, nagyon sok érdeklődő volt. Bödey Tamás elmondta, hogy szóló előadások és kamaradarabok is helyet kaptak a repertoárban. Az intézményvezető hozzátette, hogy a tanárok számára is remek alkalom egy-egy ilyen hangverseny, hisz ilyenkor nem a megszokott darabokat játsszák, gyakorolnak, sőt, kicsit izgulnak is a fellépés előtt.

 

A következő időszakban megrendezik a hagyományos hegedűversenyt, de lesz kicsinyek és díjazottak koncertje, s természetesen a legtöbbet az év végi vizsgákra készülnek a növendékek. A következő tanévben a tervek szerint a Munkácsy iskola is a Bartók AMI telephelye lesz, ami azt jelenti, hogy ott helyben tartják a szolfézsórákat.

 


 • Friss hírünk
  ZENE

  Amikor az alma nem esik messze a fájától…

  Ha az ember a Bocelli nevet hallja vagy olvassa valahol, automatikusan bevillan a...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: