Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Táncházzal ünnepeltek a Nátuskerti ovisok

Pintér-Papp Eszter | 2023.03.14.

Kedd reggelre ünneplőbe öltözött a Pápai Városi Óvodák Nátuskerti tagóvodája. A csoportszobákban és a folyosókon mindenütt nemzeti színű rajzok, huszárok, kokárdák, zászlók fogadták az érkezőket, jelezve, ebben az óvodában a gyerekek már nagyon készültek a nemzeti ünnepre.

Az óvodában öt csoportnyi gyermek várta izgatottan az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának megünnepléséhez kapcsolódó programot. Sok-sok ünneplőbe öltözött kis huszár, pántlikás kislány ült az apró székeken, szívük felett nemzeti színű kokárdával. Az óvodában már napok óta minden az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról szól, így a gyerekek már sokat tudnak az ünnepről, sok dalt és verset tanultak, melyek közül többet el is mondtak, el is énekeltek a mai ünnepségen.

A gyerekeket a délelőtt folyamán a Pápai Huszáregyesület képviseletében meglátogatta Horváth Ferenc, aki bemutatta az óvodásoknak a huszárok öltözetét és fegyverzetét.

Az ünnepi program végén minden csoport táncházban vehetett részt Vida Anna vezetésével. A kicsik boldogan ismételték a bemutatott lépéseket, a táncház programjából természetesen nem hiányozhatott a verbunkos sem.

      

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: