Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tankcsapda és ValMar a Pápai Expo és Agrárpikniken

Huszár Hajnal | 2024.04.11.

Május 10-11-én várja a családokat, mezőgazdaság iránt érdeklődőket és az agráriumban dolgozókat a Pápai Expo és Agrárpiknik. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében Pápa Város Önkormányzatának támogatásával zajló esemény ezúttal is szórakoztató, könnyed formában mutatja be az agráriumot, azzal a nem titkolt céllal, hogy megszólítsa a fiatal generációt és felkelte érdeklődését a mezőgazdaság iránt – fogalmazta meg Győrffy Balázs, a NAK elnöke a ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón.


-A generációváltás jegyében az ágazat attraktivitását próbáljuk bemutatni, hiszen ma már közelsem arról szól a mezőgazdasági munka, hogy olajos traktorban próbáljuk elviselni a napot. A mai technológia már egészen mást jelent, és ha ezt a fiataloknak be tudjuk mutatni, akár vonzó is lehet számukra – mondta a NAK elnöke. Győrffy Balázs hangsúlyozta, minden ágazatnak szüksége van frissítésre, az új munkaerőre, szükség van azokra a fiatalokra, akik ebben a szakmában képzelik el jövőjüket. E célkitűzés érdekében a mezőgazdasági iskolákat célzottan is meghívták az Agrárpiknikre, de minden érdeklődőt, családot, időset és ifjút várnak a programokra.


Az Agárpiknik szervezésénél ezúttal is a könnyed, mindenki számára vonzó stílust választották, a szakmai programokat is ebbe a megjelenésbe illesztették bele, az agráriumhoz kapcsolódó előadások, beszélgetések mellé pedig sok szórakoztató, kulturális programot is kínálnak. Két nagy koncert is várja a látogatókat, a 0. nap estéjén, május 9-én csütörtökön a Tankcsapda zenekar ad koncertet, a szombat esti programzáró pedig a ValMar koncertje lesz.
-A szombat a hagyományoknak megfelelően a vadászoké, ekkor tartjuk a Veszprém Vármegyei Vadásznapot, mely szintén sok érdekes programot és gasztronómiai élményt kínál a látogatóknak – tette hozzá az elnök.


-Ez a regionális rendezvény több mint negyedszázados múltra tekint vissza – emlékeztetett dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón. Kiemelte, a Kisalföld déli része, városunk és környéke alapvetően mezőgazdasági jellegű terület. Pápa kulturális életével, katonai hagyományaival, ipari környezetével és mezőgazdaságával egy nagyon sokszínű város, melynek életében az agrárium meghatározó szerepet tölt be.

A város önkormányzata ezúttal is támogatója az Agrárpikniknek, hiszen a sokszínű és bőséges programkínálatot felvonultató pápai rendezvénynaptárban kiemelt eseményként szerepel a 26. alkalommal megrendezendő program – ezt dr. Áldozó Tamás mondta a sajtótájékoztatón. 
-Eredményét és megjelenését tekintve a város egyik legnagyobb rendezvényéről van szó, valamiféle szabadtéri évnyitóról, amelyen először találkozhatunk nagy közösségben itt a hagyományos kiállítási helyszínen – fogalmazott a polgármester. Mint mondta, az évtizedes együttműködés újabb állomásához érkeztek.
-Győrffy Balázs elnök úrban és az Agrárkamarában olyan partnerre talált a város, melynek gyümölcseit minden pápai élvezheti – hangsúlyozta.

A Pápai Expo és Agrárpiknik május 9-én csütörtökön este nyitja meg kapuit és szombat estig várja a látogatókat. A részletes programok és az egyéb információk a rendezvény honlapján olvashatók.


 • Friss hírünk
  ZENE

  A szókimondó rapper

  Az amerikai rapper, dalszerző, Cardi B (1992) a hip-hop világ egyik...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: