Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tapolcafői bormustra

Haraszti Gábor | 2023.04.02.

Kilencedik alkalommal tartotta meg a Tapolcafői Kertbarátkör házi borversenyét. Az év bora megtisztelő címet Nagy Gábor nyerte el.

A bírálóbizottság megítélése alapján a borosgazdák idén is kitűnő nedűket hoztak el a megmérettetésre. Somogyi Zoltán, a kertbarátkör elnöke tájékoztatása szerint 50 bor nevezett a versenyre.

– Akkora az érdeklődés a verseny iránt, hogy néhány éve limitálnunk kellett a résztvevők számát, ennek értelmében csak a kertbarátkör tagjai nevezhettek, maximum két borral. Idén a benevezett 50 borból két nagy arany, 19 arany, 22 ezüst, 5 bronz minősítést valamint két dicsérő oklevelet osztott ki a zsűri. A mostani alkalmon a Tapolcafő 2023 bora címet Nagy Gábor, Otelló fajtájú bora kapta – tájékoztatott Somogyi Zoltán.

A verseny másnapján Pétfürdőn rendezték a Veszprém vármegyei borversenyt. A tapolcafőiek 18 borral indultak a versenyen, ahol két nagy arany, 11 arany, négy ezüst és egy bronz minősítést értek el. Most is beigazolódott, hogy a Tapolcafőn található Döbrés nevű szőlőhegyen termett szőlőkből kitűnő borok készülnek. Tapolcafő az Otelló szőlőfajta hazája, ezt igazolják a különböző versenyeken elért eredmények is.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: