Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tarczy-gála több mint kétszáz résztvevővel

Babos Petra | 2024.05.01.

Több mint kétszázötvenen álltak színpadra a Tarczy Lajos Általános Iskola tizenegyedik gálaműsorán. A kulturális bemutatónak a Jókai Mór Művelődési Központ színházépülete adott otthont. A műsort a nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer mutatták be a közönségnek. 


A műsor elején Venczel Csaba igazgató köszöntötte a szép számban megjelenteket.  
– Intézményünk tavaly múlt 20 esztendeje, hogy újjászerveződött és felvette Tarczy Lajos professzor nevét. 15 esztendeje, hogy egy országszerte egyedülálló program vette kezdetét, mely napjainkban is rendkívül népszerű városunkban: ez pedig a magyar-angol kéttannyelvű oktatás, mely nem korlátozódik pusztán a nyelvismeretek magas szintű elsajátítására, annál sokkal több. Kommunikációs készséget, előadóképességet fejleszt és ami még lényegesebb, kultúrát közvetít, akár csak a ma színpadra állított 23 produkció: versek, dalok, kórusművek osztályközösségeink által koreografált, modern és népi táncok, valamint az angolszász országok hagyományait bemutató műsorszámok. Kollégáimat és tanítványainkat nagy örömmel és izgalommal tölti el, hogy ilyen sokan eljöttek és kíváncsiak műsorunkra. A felsősök közül akadnak még páran, akik 2019-ben, már szerepetek a Tarczy-gálán, de a ma fellépő diákok többsége első alkalommal áll színpadon nagyközönség előtt – mondta az igazgató.


 A változatos műsor végén a résztvevők együtt énekeltek a színpadon. A közönség az összeállítást vastapssal köszönte meg.  
 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: