Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tarczys diákok az országos informatika versenyen

Babos Petra | 2024.05.12.

A Kozma László Országos Informatika Alkalmazói Tanulmányi Versenyt idén már 22. alkalommal szervezte meg az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete. 5. és 6. osztályban minden iskola 1-1 kétfős csapattal indulhatott.
A Tarczy Lajos Általános Iskolát 5. évfolyamon Kiss Lilien és Szakács Bianka 5.c osztályos tanulók képviselték. Őket  Németh József készítette fel. 6. évfolyamon pedig Horváth Anna és Szabó Bernadett 6.a osztályos tanulók indultak, őket pedig Vasváry Zoltán készítette fel a versenyre. Az ötödikes csapat tagjai idén először indulhattak, a hatodikos versenyzők az előző évben már részt vettek a megmérettetésen.
Az idei verseny feladatai az 1848/49-es forradalom és szabadságharchoz kapcsolódtak. 
-Az 1. forduló novemberben zajlott iskolánkban és feladatai a következők voltak: Internetes kutatómunka, szövegszerkesztés, prezentációkészítés, grafika. A 1. fordulóból az ötödikes csapatunk a 4. helyen jutott a 2. fordulóba (87 %-os teljesítménnyel), a hatodikos csapatunk pedig 1. helyen (95 %-os teljesítménnyel). Március 13-án volt iskolánkban a 2. forduló, ahol internetes kutatómunkát kellett végezni. Az 1-2. forduló összesített eredménye alapján mindkét csapatunk bejutott a döntőbe. 
Az országos döntőt Százhalombattán rendezték nemrégiben. A döntő feladatai az első 2 forduló feladataihoz hasonlóak voltak.
A döntőben a Kiss Lilien és Szakács Bianka alkotta csapat 72 %-os teljesítménnyel országos 4. helyet szerzett, mindössze 1 ponttal maradva le a dobogóról. A hatodikos csapat, Horváth Anna és Szabó Bernadett, a tavalyi helyezésükön egyet javítva, 86 %-os teljesítménnyel, az országos 2. helyet szerezték meg – olvasható az iskola honlapján. 
 

Fotó: iskola

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: