Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tarczys sikerek a Batsányi-héten

Babos Petra | 2024.05.17.

A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagintézményének hagyományos rendezvénye a Batsányi-hét keretében szervezték meg az angol nyelvi csapatversenyt. A Tarczy Lajos Általános Iskolából az 5. e osztályos Császár Kolos, Pődör Rozina és a 6. e-s Szakács Panka alkotta a kisebbek csapatát, ők elsők lettek. A 8 .e osztályos Baranova Anasztázia, Barkóczi Nóra és Földing Csanád a nagyobbak csapatának volt a tagja, ők pedig a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhattak fel.
Idén is kiadták a témát előre, amely Amerika Nemzeti Parkjai voltak. Tanáruk, Németh Dominik videókat, cikkeket adott ki felkészülésként, melyeket megnézték, elolvastak, megbeszéltek. Az USA térképén helyezték el a parkok megnevezését, társítottak hozzájuk 2-2 ott élő, jellegzetes állatot. A diákok másik felkészítője Stall Anita tanárnő volt. 
Emellett a Batsányi-héten rendezték meg a megyei „Aranytoll” helyesírási versenyt. Az 5-6. osztályosok kategóriájában a Tarczy-iskolát a 6. e osztályos Szakács Panka és az 5. c osztályos Kovács Attila tanulók képviselték. Felkészítőjük Tóthné Bogdán Zita volt. Panka elmondta, hogy a tollbamondás az időjárásról szólt. Majd változatos feladatokat oldottak meg: j-ly beillesztése szavakba, betűrend, tulajdonnevek –i képzős származéka, régi családnevek helyes alakjának kiválasztása, rövid-hosszú magán- és mássalhangzók írása. Panka I. helyezett lett, oklevelet, könyvet és aranyszínű tollat nyert  – olvasható az iskola honlapján. 
Fotó: iskola

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: