Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KULTÚRA

Tarolt ?A játszma?

Szél Móni | 2023.09.26.

Fazakas Péter rendező személyesen vette át a Violetta d’Argento díjat a pármai filmfesztiválon. A  60-as években játszódó, sztárszereposztással készült ügynökthriller a tizenegyedik nemzetközi filmfesztivál programjában szerepelt.

A legjobb film díját nyerte el

A szakmai zsűri indoklásában méltatta a

„kiváló rendezést és színészi alakításokat, a kép és a zene pontosan összetartó egységét, mely mély rétegekkel gazdagítja a történelmi thrillert.”

A mozifilm a 2011-es „A vizsga” folytatása. A főbb szerepekben Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter. Új főszereplőként Staub Viktóriát láthatjuk.

A történet 1963-ban játszódik, Budapesten. Az állambiztonság tisztje, Jung András, élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár. Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál, fordulat fordulatot követ és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.  

(fotó: port.hu)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: