Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tavaszi nagytakarítás a tanösvényen

Haraszti Gábor | 2023.05.26.

A Tapolcafői Kertbarátkör társadalmi munkát szervezett a Tapolca Forrás Tanösvényen az Örvény-tó, a Tapolca patak és környékének tisztítására. A megmozdulásban több mint 20-an vettek részt.

Mostanra már hagyománynak mondható, hogy évente egy-két alkalommal társadalmi munka keretében megtisztítják a tanösvényt. A kertbarátok ezúttal is számítottak a tapolcafői lakosokra, főleg a fiatalokra, akik munkájukkal hozzájárulhattak a fél évszázados álmából újraéledő híres forrásvidék környékének megtisztításához.

Mint Somogyi Zoltántól, a kertbarátkör elnökétől megtudtuk, akadtak is szépen jelentkezők, több mint húszan végezték el a munkát, melynek köszönhetően mostantól szép, gondozott környezet várja a kirándulókat.

– A tanösvény és a tó megtisztítása mellett az információs táblák karbantartása és cseréje is tervben van, így nyáron a hozzánk ellátogatók már ezeken kaphatnak információkat – mondta Somogyi Zoltán. – A nyárra sok tervünk van, egy közös kirándulást szervezünk, ezután az V. Döbrési bortúra következik, majd az ösküi kertbarátokat látjuk vendégül és a tapolcafői jótékonysági falunapon is részt veszünk.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: