Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Téli olimpia és tök jó hét

Horváth Andrea | 2024.04.20.

A Fáy András Lakótelepi Tagóvodával folytatjuk a Pápai Városi Óvodák tagintézményeit bemutató sorozatunkat. A Fáy András Lakótelepi tagóvoda öt vegyes életkorú csoporttal működik. Az egyik csoportban magyar- angol kétnyelvű nevelési program folyik, ahol a Pápára érkező NATO-s gyermekek elhelyezését biztosítjuk.

 

Jelenleg egy csoport Kerekítő Manó mintacsoport. Az óvoda kiemelt jellemzője, hogy a hagyományokat megőrizve igyekeznek valami újjal gazdagítani az óvodai programot, valami maival, ami a gyermekekhez is, a szülők köréhez és a közösséghez is közel áll.

 

Óvodai nevelésük meghatározó sajátosságai a fenntarthatóságra nevelés és az egészségnevelés. Ez mutatkozik meg minden óvodai projekt feldolgozása kapcsán, az óvodai élet szervezésénél. is. Az óvodát megmozgató projekteket a szülőkkel együttműködve valósítják meg. Ilyen például a Tök jó hét, amikor a szülőkkel közös tökfaragás, a töktárlat, a terménybábok készítése a betakarítás hagyományaihoz kapcsolódva zajlik.

 

A téli sportokhoz is kapcsolódik projekthét, ennek keretében történik a téli olimpiai játékok megszervezése a gyermekek számára, valamint interaktív kiállítás a szülők-gyermekek számára. Az újrapapír hetében pedig a papír újrahasznosításával készült alkotásokból készítik el egy- egy kedvelt mese szereplőit, kiemelt alakjait, ezeket csoportonként bemutatják.

 

Március 15. kapcsán magyar hetet, sőt heteket szerveznek, szülőkkel összefogva, az ő gyűjtőmunkájuknak köszönhetően retró játékkiállítás is helyet kap a folyosókon, telis-tele olyan padlás-látta játékokkal, ami talán a legizgalmasabb a kicsik számára, hiszen belekukkanthattak,  hogy régen mivel játszotta a szüleik, nagyszüleik, amikor ők voltak gyerekek.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: