Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Teltház a Bogyó és Babóca családi napon

Babos Petra | 2024.04.20.

A Jókai Mór Városi Könyvtár dolgozói a mai délelőttre kitehették volna a megtelt táblát, hiszen rengeteg látogattak el a Bogyó és Babóca családi napra. Talán közhelynek számít, de egy gombostűt sem lehetett leejteni, annyi rajongója jött el a kedves mesének, s az írónőjének.

A Bogyó és Babóca sorozat első kötete 2004-ben jelent meg az építészmérnök végzettségű Bartos Erika rajzaival és szövegével. A sorozat hamarosan a legkisebbek kedvencévé vált, népszerűsége szájról szájra terjedt. Az első kötetet sok újabb könyv követte, a mesékből egy magától fejlődő, szeretetből táplálkozó sorozat bontakozott ki. A két főszereplő Bogyó, a csigafiú, és Babóca, a katicalány.

Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezető elmondta, idén 20 éves Bogyó és Babóca története. A mai családi napon több mint kétszázan vettek részt.

-20 év után is nagyon népszerű a Bogyó és Babóca történet. A rajzokat az írónő saját maga készíti. A szövege nagyon egyszerű, a kicsik számára is könnyen érthető, a mindennapi életről, a gondjainkról, örömeinkről szólnak – emelte ki a szakmai vezető, aki hozzátette, két kézműves foglalkozással is készültek a mai napra.

-Az egyik teremben Bogyót és Babócát, a másikban pedig szivárvány napocskát készíthettek az ügyeskezű gyerekek. Ezenkívül négy ügyességi feladattal is vártuk az érdeklődőket, meg kellett keresni Bogyó házához vezető utat, de volt puzzle, összepárosító játék és különbségeket is kellett keresni. Minden helyes megfejtő Bogyó és Babóca matricát kapott. a A fotófal segítségével pedig a főszereplők bőrébe is bújhattak a kicsik. A mai napon Bartos Erika írónő is vendégünk volt, aki interaktív foglalkozáson különböző fejtörőket hozott a gyerekeknek, de mesélt is a közkedvelt meséből. Április 3-ától látogatható a bibliotékában a Bogyó és Babóca bábkiállítás, melynek az elmúlt három hét alatt több mint ezer látogatója volt – tudtuk meg a szakmai vezetőtől.  

A rendezvény végén az írónő dedikálta a gyerekek könyveit. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: