Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Templom és iskola

Pintér-Papp Eszter | 2023.04.27.

Puzzle, totó, tesztkérdések és Máriaének-felismerő verseny is szerepelt a Szent István Római Katolikus Általános Iskola hagyományos, Templom és iskola című műveltségi vetélkedőjének feladványai közt. A ma délután megtartott megmérettetésre hét iskola kilenc csapata adta le nevezését.

Gombásiné Takács Gyöngyi, az iskola igazgatója a Médiacentrumnak elmondta, a nyolcadik alkalommal meghirdetett vetélkedőre pápai, pápa-környéki és egyházmegyei iskolák háromfős csapatait várták.

A verseny feladatainak középpontjában az idei évben a pápai Kálvária, illetve a Kálvária templom védőszentje, a Fájdalmas Szűzanya állt. A szervezők igazán változatos feladatsort állítottak össze, hiszen a lexikális tudást felmérő totókon kívül volt puzzle és dalfelismerés is, de a csapatok előzetesen egy kreatív feladatot is kaptak, a Szűzanya hét fájdalma kapcsán kellett rajzot készíteniük.

A vetélkedő során külön értékelték a vendég csapatok, illetve a házigazda intézmény csapatainak teljesítményét.

A vendég csapatok közt első helyen végzett Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, második helyezett lett a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola csapata, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a várpalotai Nepomuki Szent János Katolikus Általános Iskola csapata állhatott fel.

A házigazda csapatok közül a 6.b osztály bizonyult a legjobbnak.

     
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: