Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Tengerparti dalostalálkozó

Varga András | 2024.04.20.

A 12. Istriai Zenei Fesztiválra kapott meghívást Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara. A kórus szerdán indult a Porecben lévő szállodába, ahol az otthonihoz hasonló hűvös idő fogadta őket. Szerencsére a csütörtöki pulai és rovinji városnézésen már igazi kirándulóidőben volt részük.

A fesztivál szervezői figyeltek arra, hogy a résztvevők megismerhessék a környéket, ízelítőt kapjanak a horvát tengerpart tavaszi életéből. Bár az igazán elszántak belemerészkedtek a tengerbe, az időjárás inkább kirándulásra, városnézésre ideális. A barátságos utcák még nincsenek tele turistákkal, nyugodtan lehet kávézni a tengerparti teraszokon. Ezt már pénteken Porec óvárosi részén megtapasztalhatták a pápaiak, amikor a délutáni koncert helyszínén tartottak egy próbát.


Délutánra benépesült a tér, a kórusok pedig egymást  váltva mutatták be rövid kis műsorukat. Idén 7 énekkar jött el Porecbe. Többek között Lengyelországból, Németországból, Finnországból, Észtországból sőt még Brazíliából is. Pénteken este aztán a szálloda hatalmas előadótermében három együttes mutatkozott be, elsöprő sikerrel. A pápaiak szombat este, a fesztivál zárásaként mutatják be magyaros műsorukat…

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: