Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Tér és idő felett

Horváth Andrea | 2024.04.19.

Két költő, két tanár, két lapszerkesztő, két mélyen érző, közösséget formáló, mélyen hívő ember, dédapa és dédunoka versei kaptak helyet a Jókai Kör most megjelent kiadványában. Kőrös Endre, aki a Jókai Kör egykori főtitkára volt, és dédunokája, Kőrös András költeményeinek szerkesztett válogatása Tér és idő felett címmel jelent meg. A bemutatót a református gyűjtemények könyvtárában tartották.

Az alkalmon jelen volt Szabó István lantművész, a Kőrös család barátja, aki a zeneirodalom szép darabjaival örvendeztette meg a közönséget, többek között Bakfark Bálint dallamaival. Stankovics Marianna elnök köszöntötte a megjelenteket, és ő mutatta be a kötetet, valamint Kőrös András is szólt a versek keletkezéséről, melyek közül jónéhány elhangzott a Jókai Kör vezetőségi tagjainak tolmácsolásában.

 

A verses válogatás Kőrös Endre eddig nem publikált költeményeivel kezdődik, harctéri versek, a vészkorszak idején született gondolatai, a pápai lokálpatrióta érzései olvashatók itt. Kőrös András természeti képei, érzésekről, szerelemről szóló versei pedig a kiadvány második részében kaptak helyet. Versfordítások dédapától és dédunokától is olvashatók.

 

A kötetet szerkesztette Kőrösné dr. Mikis Mária, lektorálta és az előszót írta Stankovics Marianna, a Jókai Kör elnöke.

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: