Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Terményünnep a Szivárvány óvodában

Pintér-Papp Eszter | 2023.10.20.

A Pápai Városi Óvodák Szivárvány tagóvodájának mindennapjaiban nagy hangsúlyt kap a fenntarthatóság és a hagyományőrzés. Az óvodában egy projekthétnek köszönhetően az elmúlt időszak az ősz, a betakarítás, az őszi termények jegyében zajlott. Az óvodai mindennapokat ez a téma szőtte át, majd a projekthetet a Terményünnep, egy vidám családi délután zárta.

A rendezvényre érkezőket az óvoda udvarán szépen sorba állított, szebbnél szebb faragott tökök fogadták. Ezek voltak azok az alkotások, melyek a korábban meghirdetett tökfaragó versenyre érkeztek, s melyek közül minden érkező kisgyermek kiválaszthatta a neki legjobban tetszőt, s leadhatta szavazatát a választott díszes tökre.

Az udvaron mindenfelé a terményünnephez kapcsolódó játékok várták a családokat. Volt labirintus játék, a homokozó burgonyafölddé alakult, ahol az ügyes kis kertészeknek meg kellett találni az eldugott burgonyákat, a kis gazdasszonyok és gazdák kukoricát is szedhettek, amivel a libaól lakóit kellett megetetniük, de volt egyensúlyozó játék és talicskás ügyességi verseny is. Nagy sikere volt az őszi fotófalnak is, ahol szinte mindenkiről készült egy-egy jól sikerült, őszi hangulatú fotó.

A családi délutánon résztvevőket teával és zsíroskenyérrel kínálták az óvoda udvarán és a program végén arra is fény derült, melyik tök kapta a legtöbb szavazatot.

   

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: