Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tisztelet és köszönet Szent Flórián napján

Huszár Hajnal | 2023.05.04.

Május 4., Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja, mely alkalomból a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Kirendeltsége és a város önkormányzata minden évben koszorúzást tart a Szent Flórián szobornál.


A ma délelőtti tiszteletadáson jelen volt dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester, dr. Csillag István tűzoltó ezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Horváth Sándor tűzoltó alezredes, pápai tűzoltóparancsnok, Kovács Ottó tűzoltó alezredes, pápai kirendeltségvezető és a helyi állomány több tagja.

-Szent Flórián azokat az erényeket képviseli, melyek a mai tűzoltók hivatástudatát is meghatározzák. Bátorság, önfeláldozás, szorgalom, emberiesség – ezek az értékek határozzák meg ma is a tűzoltók mindennapjait – fogalmazott dr. Csillag István. A Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új vezetője hozzátette, a pápai tűzoltóság és katasztrófavédelem elméletben és gyakorlatban is nagyon jól képzett és felkészült csapat, amelyre mindig számíthat a lakosság.

Dr. Áldozó Tamás a tűzoltók védőszentjének napján köszönetet mondott és jókívánságait fejezte ki a pápai lánglovagoknak. 
-A pápai tűzoltóknak elévülhetetlen érdemei vannak és őszinte tisztelettel nagyra értékelem a munkájukat – fogalmazott. A polgármester hangsúlyozta, városunk szerencsés helyzetben van, hiszen van hivatásos tűzoltósága, így a pápaiaknak természetes, hogy a biztonságukat ilyen jól felszerelt, nagy létszámú csapat garantálja. A városvezető azt is megemlítette az ünnep kapcsán, hogy bár a pápai tűzoltóság állami szervezet, az önkormányzattal való együttműködés és az egymás segítése változatlanul jól működik.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: