Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Több baleset is történt a havazásban

Pintér-Papp Eszter | 2023.02.03.

Reggel ismét havazásra ébredhettünk, s bár a fehérbe burkolózó táj látványa igazán szép, a téli útviszonyokhoz nem szokott járművezetők dolgát megnehezíthetik a csúszóssá vált utak.

Ezt támasztják alá azok a fotók is, amelyeket pár perce küldött nekünk olvasónk, Fedur Roland. Pápa és Nagygyimót közt több helyszínen is történt baleset, a járművek mindegyik esetben elhagyták az útpályát.

A Veszprém vármegyei rendőrség arra figyelmeztet, hogy ebben az időszakban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. A legtöbb problémát a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik. Lényeges, hogy minden járművezető alkalmazkodjon ezekhez a körülményekhez.

A száraz és nedves útszakaszok hirtelen válthatják egymást, ami fokozott óvatosságot és figyelmet kíván a járművezetőktől. Nagyobb követési távolságot kell tartani, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata. Rossz manőverezés esetén a hibák könnyebben korrigálhatók.

Kérjük a közlekedőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően vezessék járművüket!

  

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: