Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Több mint 250 elsős

Horváth Andrea | 2024.04.15.

Az elmúlt tanév gyakorlatának megfelelően történik idén is a tanköteles korú gyermekek általános iskolai beíratása – tájékoztatta a Médiacentrumot Egyházi Andrea tankerületi igazgató. A 2024. április 18-19-én esedékes általános iskolai beiratkozás Pápán 259 fő tanköteles korú gyermeket érint.

Március 27-én  megnyitották a szülői felületet a KRÉTA rendszeren, így lehetőség volt a gyerekek adatainak előzetes beküldésére. Beiratkozáskor kötelező a szülők vagy törvényes képviselők személyes megjelenése, de az ügyintézést nagyban megkönnyíti az online jelentkezés. E lehetőség 2024. április 19-én 18 óráig vehető igénybe. Fontos, hogy csak egy általános iskolába nyújtható be a jelentkezés.

Az iskolák honlapján és a közösségi médiában is elérhető a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok listája,  de az  elektronikus adatrögzítés során csak a lakcímkártyát kell feltölteni. A lakcímkártyának is csak azt az oldalát (fotóként, pdf formátumban), amelyen a lakcím, illetve a tartózkodási hely adatai találhatók. A saját körzetébe tartozó gyermeket minden iskola köteles felvenni, de ha a körzetes gyerekeken felül marad még férőhely, azt a körzeten kívüli diákokkal is feltölthetik az intézmények.

A személyes megjelenéskor kell jelezni  azt is, hogy a gyermek a kötelezően választandó etika vagy  hit-és erkölcstan tantárgy keretében hittanra vagy etikaórára fog-e járni.

Az Oktatási Hivatalhoz benyújtott kérelmek alapján Pápán 164 fő tanköteles korú gyermek marad további egy évig az óvodában.

Fotó: Getty Images
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: