Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Többrendbeli csalás miatt tartóztatták le a párost

Császár Dóra | 2024.01.11.

Többrendbeli csalás bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Veszprém Vármegyei Főügyészség ügyeletes ügyésze annak a 22 éves férfinak és 21 éves nőnek, akik a tavalyi év végén valótlan gépjármű-hirdetésekkel három vevőt is megkárosítottak.  

A megalapozott gyanú szerint a két, munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező elkövető 2023 decemberében elhatározta, hogy valótlanul gépjárműveket hirdetnek eladásra az egyik internetes oldalon, s ezáltal haszonra tesznek szert.

 A 320 000 forintos vételáron közzétett személygépkocsi-hirdetésükre jelentkező pápa férfi előlegként 100 000 forintot utalt az álnéven bemutatkozó, és magát rendőrnek kiadó férfinek, azonban a gyanúsított a pénz átutalását követően a sértett számára elérhetetlenné vált.

Hasonlóképpen járt az a két másik sértett, akik egy 550 000 forintért meghirdetett kerti traktort szerettek volna megvenni. Egyikük a teljes vételárat, míg a másik vevő 250 000 forint előleget utalt át az álnéven bemutatkozó gyanúsítottaknak.

Az ügyészség a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a letartóztatásukat, melynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges.

Kép: Storyblocks

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: