Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Töltse ki a kérdőívet! Az ön véleménye is számít!

Huszár Hajnal | 2024.01.12.

Milyen célból venné igénybe a felújított Schwenczel rét melletti területet? Mennyire tartja fontosnak, hogy a megújítandó területen aktív rekreációs felületek, közlekedési felületek, okoseszközök álljanak a látogatók rendelkezésére? Mennyire tartja szükségesnek a parkolási infrastruktúra kialakítását a Schwenczel rét mellett? – többek között ilyen kérdésekre várja az önkormányzat a pápaiak válaszát a Schwenczel rét melletti terület megújításával kapcsolatban. 


-A képviselő-testület által elfogadott programterv alapján a város a TOP+ pályázati konstrukcióban a már megújított Schwenczel réti terület bővítését tervezi a volt dohányszárító épületének környezetében. A pályázat benyújtásához kötelező a város lakosságának véleményét csatolni a megújítandó területre tervezett funkciókról, szolgáltatásokról. A város honlapján a hirdetmények, tájékoztatók menüpontban található kérdőív ezt a célt szolgálja – tájékoztatott Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető.
Hangsúlyozta, nem a pályázati célról, azaz a zöldterület fejlesztésről kell véleményt mondani, hiszen az a projektterv szerint az alapcél, és nem is lehet a rendelkezésre álló forrásra más beruházási javaslatot tenni, mert a megpályázandó összeg csak zöldterületekre költhető. Arról viszont, hogy az új területen milyen funkciók legyenek, legyen-e parkoló, közlekedési utak, vagy akár rekreációs célú objektumok, várják a pápaiak véleményét.


A 9 kérdésből álló kérdőív kitöltése anonim, egyszerű és gyors, hiszen a felsorolt alternatívákat kell értékelni aszerint, hogy ki mennyire tartja fontosnak őket. A név nélküli kitöltött kérdőívet az elküld gomb megnyomásával lehet továbbítani az önkormányzathoz, ahol összesítik a véleményeket és ez alapján határozzák meg az új közösségi célú zöldfelület funkcióit.
 -Az önkormányzat több száz pápai véleményét várja a Schwenczel rét melletti terület fejlesztéséről. Konkrét számot nem határoz meg a pályázat kiírója, de a társadalmi elfogadottságot 4-500 kérdőívvel tudjuk igazolni, ezért kérjük mindazokat, akik érdeklődnek a Téglagyári út menti terület rehabilitációja iránt, töltsék ki az űrlapot. Egy korábbi, zöldfelület fejlesztést célzó pályázathoz már kellett lakossági véleményeket csatolnunk, akkor is hasonló nagyságrendben segítették munkánkat a pápaiak – mondta az osztályvezető.
A kérdőív kitöltésének ugyan nincs határideje, azonban csak ezek birtokában nyújtható be a pályázat, vagyis mielőbb szeretné megismerni az önkormányzat a pápaiak véleményét a Téglagyári út menti terület fejlesztésével kapcsolatban.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: