Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Tornaverseny a Munkácsyban

Babos Petra | 2024.06.08.

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában már hagyomány, hogy május végén, június elején a diákok bemutathatják a hazai nagyközönségnek is, hogy az adott évben mit tanultak, mennyit is fejlődtek – mesélte Németh Miklós szertorna edző. 


-Házi versenyünkkel célunk egyrészt, hogy az a gyerkőcök, akik az év során remek eredményeket értek el a versenyeken, bemutathassák gyakorlataikat a hazai nagyközönségnek is. Hiszen remek eredmények születtek ebben a tanévben is. Felsős lány csapatunk megismételve a tavalyi sikert, idén is az országos döntő dobogójának harmadik fokára állhatott. Ezt megelőzően pedig az országos elődöntőn a 2., a megyei döntőn pedig az 1. helyet szerezték meg. Legkisebb fiú csapatunk (az első-másodikosok) az országos elődöntő 6. helyét megszerezve az országos döntőbe jutott, ahol a nagyon előkelő 9. helyet érték el. II. korcsoportos fiú csapatunk az elődöntő 3. helye után az országos döntőben remek szerepléssel a 7. helyen végzett. Felsős legényeink pedig az elődöntő ezüstérme után a döntőben az 5. helyet szerezték meg – mondta Németh Miklós. 


A mai versenyünkön pedig azok a gyerkőcök is részt vehetnek, akik esetleg még idén nem
jutottak a diákolimpiai versenyekre. Így nagyszámú mezőny lépett a szerekre a házi versenyen. A lányoknál 18 tanulónk gyakorlatait láthatták. A fiúknál pedig minden kis tornászpalánta, aki edzéseinket látogatja, bemutathatta tudását az érdeklődőknek, ezért ők 32-en mutatkoznak be. Így összesen 50 tornászt láthatott a zsúfolásig megtelt tornatermünk közönsége. 
A lányoknál és fiúknál a legkisebbek, az I. korcsoportos elsös és második osztályosok-
talajon és szekrényugrásban versenyeznek, a nagyobbak pedig a lányoknál már a gerendán, a fiúknál pedig gyűrűn is bemutathatják gyakorlataikat, Így 3 korcsoportban mérhetik össze tudásukat a gyerkőcök, az I. korcsoportban az első és második osztályosok versenyeznek, a II. korcsoport a 3-4. osztályos tornászokat foglalja magába, a III.-és IV. korcsoportban pedig a felsősök mutathatják be gyakorlataikat. Minden  korcsoportot külön értékelünk. Természetesen, mint az igazi nagy versenyeken itt is pontozók döntik el a helyezések sorrendjét, minden szernél 2-3 tagú szakavatott zsűri figyeli a gyakorlatokat. Pontozóink szintén egykori remek tornászok, jelenlegi vagy egykori testnevelők, tornaedzők. Minden kategóriában az első 6 helyezett tornász éremjutalomban, a többiek a további
helyezettek pedig oklevéldíjazásban részesülnek.
A verseny ünnepélyes eredményhirdetésén Ferenczi Kálmán intézményvezető adta át a gyerekeknek az érmeket, okleveleket. 

 

Eredmények hamarosan.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: