Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tourinformosok városunkban

Huszár Hajnal | 2023.04.14.

Turisztikai szakemberek látogattak ma városunkba, miután a Magyar Turisztikai Ügynökség felhívására a pápai Tourinform iroda is szervezett szakmai programot más települések tourinformos munkatársai számára. Pápára Győrből, Veszprémből, Balatonalmádiból és Szegedről  érkeztek kollégák, hogy megismerkedjenek a város nevezetességeivel és személyes élményeket szerezzenek.


A study tour szervezésénél fontos szempont volt, hogy olyan attrakciókat mutassanak be a vendégeknek, melyek kevésbé ismertek a turisták előtt, vagy új elemként szerepelnek a települések idegenforgalmi kínálatában, továbbá közelmúltban megvalósított turisztikai célokat is szolgáló fejlesztéseknek is szerepelniük kellett az egynapos tanulmányút programjában. A pápai iroda vezetője így a bencés és ferences templomot, a Pannonia Reformata Múzeumot, a Petőfi200 kiállítást, a Pápai Sportcentrumot és a külső-várkerti szabadidőparkot vette be a kirándulás úticéljai közé.

Gaál Gyula Istvánné, a pápai Tourinform Iroda vezetője érdeklődésünkre elmondta, ezek a tanulmányutak nagyon fontosak a mindennapos munkájuk során, hiszen így a prospektusokból, internetes felületekről megszerezhető információkon túl személyes élmények alapján is ajánlhatnak egy-egy látnivalót. Hasonló study tourokon ők is részt vesznek és mindig hasznos információkkal gazdagodnak egy-egy településről.

Ugyanezt a véleményt fogalmazta meg Ács Szilvia, a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője is. Ő nem véletlenül választotta ezt a távoli célpontot, hiszen húsz évvel ezelőtt egy hasonló tanulmányúton már járt városunkban és nagyon jó élményeket szerzett itt. 
-Nagyon sokat hallottam arról, hogy Pápa mennyit fejlődött az elmúlt években turisztikai szempontból is, ezért örültem, hogy az itteni kollégák is szerveztek study tourt, hiszen így volt alkalmam újra megnézni a várost. 

A vendégek a barátságtalan, esős idő ellenére egy hosszabb sétát is tettek a városban, így a Várkertet is volt lehetőségük megtekinteni.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: