Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Tovább menetel a Perutz FC

Haraszti Gábor | 2023.10.07.

A Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában a sereghajtó Várpalotát fogadta a Perutz FC. A házigazdák érvényesítve a papírformát 3-1-es félidőt követően 8-1 arányban szerezték meg idei negyedik győzelmüket.

A hétből hét meccsét elveszítő Várpalota nehéz 90 perc elé nézett a legutóbbi hat bajnokiján veretlen Perutz ellen. A sérült Cseke Patrik mellett volt még egy hiányzója a hazaiaknak, méghozzá a tréner, Kun-Szabó Attila, aki gyermeke születése miatt nem volt ott a kispadon, helyét Horváth Tamás vett át.

Jól kezdett a hazai tizenegy, hiszen már a második percben megszerezte a vezetést: Szalai szögletét Nagy Bálint fejelte a kapuba 1-0. Két perccel később kis híján egyenlített a Várpalota, ám Bakos közeli lövését fogta Présing. A 10. percben kettőre nőtt a különbség, Cser átlövésből volt eredményes 2-0. A 20.percben újabb Présing bravúrt jegyezhettünk fel, a pápai kapus Mogyorósi tekerését tolta ki a bal felsőből. A 27.percben már három volt a különbség, egy jobb oldali támadás végén Varga lőtt a kapu közepébe 3-0. A 36. percben szépítettek a vendégek, egy védelmi megingást Gergely használt ki 3-1.

A második játékérsz úgy indult mint az első, Perutz góllal, a 47. percben egy szöglet után a hosszún érkező Nagy Krisztián belsőzött a kapuba, aki öt perccel később Szalai centerezését is gólra váltotta 5-1. A 74.percben Hauser Bálint középre adását a lest reklamáló védők mellett Nagy Dávid lőtte az üres kapuba 6-1. A hajrában újabb két hazai találat esett, a 86.percben egy szöglet után Erdősi elé pattant a labda, akinek közelről nem volt nehéz dolga, a 8-1-es végeredményt egy szép szólót követően Császár alakította ki.

Horváth Tamás: Nagyon jó játékkal még ilyen arányban is megérdemelten nyertünk, hozzá kell tennem, az ellenfélnek az első félidőben két-három komoly helyzete is volt, amiből könnyen gólokat szerezhettek volna. Ettől függetlenül elégedett vagyok, örülök a három pontnak és annak is, hogy Szivós Krisztián személyében újoncot tudtunk avatni.

Perutz FC – Várpalotai BSK 8-1 (3-1) Gsz.: Nagy B., Cser, Varga, Nagy K. 2, Nagy D., Erdősi, Császár, ill. Gergely

Perutz FC: Présing – Nagy B., Császár, Kun-Szabó (Hauser B. 67.), Nagy K. (Szivós 67.), Varga B., Szalai Cs. (Gajdosi 58.), Rozman, Nagy D. (Mikóczi 78.), Cser (Antal-Horák 78.), Erdősi.

Várpalotai BSK: Bakos (Dobai 84.) – Tóbiás, Mogyorósi (Jónás B. 46.), Szenyéri (Kolki 46.), Marton, Szabó, Daróczi, Reznyák, Gergely, Bakos, Szőke (Jónás N. 61.).

A Perutz a következő fordulóban ismét hazai pályán szerepel, október 14-én 15 órai kezdéssel a Tihany lesz az ellenfél.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: