Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KULTÚRA

Tovább tart nyitva a Renoir- kiállítás

Szél Móni | 2024.01.05.

A tervezettnél két héttel később, január 21-én zár. A Szépművészeti Múzeum különleges tárlatát –  szeptemberi megnyitása óta – már több mint 200 ezren tekintették meg. 


 

A Renoir

A festő és modelljei című tárlat a nagy érdeklődésre való tekintettel hétfőn is nyitva áll a látogatók előtt, hétvégén pedig 10 óra helyett 9 órakor nyitja meg a kapuit múzeum. A Renoir emberábrázolásait középpontba állító tárlat a párizsi Musée d’Orsay-vel és a Musée de l’Orangerie-vel együttműködésben valósult meg, de a kiállításra több mint húsz külföldi közgyűjteményből kölcsönzött műtárgyakat a Szépművészeti Múzeum. 

Csaknem 70 alkotás a francia mestertől

A hinta, a Vidéki tánc vagy a Claude Renoir bohócjelmezben című alkotások, csak néhány a teljesség igénye nélkül. A festőnek szentelt első magyarországi bemutató – amelyen a Szépművészetiben őrzött csaknem harminc Renoir-alkotás is kiemelt szerepet kap – kronológiai és tematikus elrendezésben ismerteti a művész fejlődését.

A kiállításon most első alkalommal állították ki együtt Renoir Fekvő női akt (Gabrielle) című alkotásának mindhárom, 1903 és 1907 között készült változatát, melyek közül az elsőként megfestett remekmű 2019-ben, egy gyűjteménytörténeti jelentőségű vásárlás révén került a Szépművészeti Múzeumba.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: