Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tovább zöldül a Kossuth utca

Huszár Hajnal | 2024.04.13.

Szerdán kezdődött meg a Kossuth utcai rekonstrukció folytatása. A kivitelezők az Eötvös utca és a Rákóczi utca közötti szakaszon dolgoznak, a munkavégzést a páros oldalon kezdték. A munkálatok során félpályán felbontották az úttest ideiglenes burkolatát és a járda egy részét. A kordonnal körbevett építési területen látható mély munkaárok már az utcának erre a részére tervezett növénykazetta helyét jelzi. A virágokkal beültetendő terület alépítményének megépítése előtt ugyanis a föld alatt húzódó gázvezetéket védelem alá kell helyezni.

A most megújuló szakasz tovább zöldíti az eddig növényeket nélkülöző utcát, hiszen a növénykazetták mellett nagy ládákban parkfák is díszítik majd a sétálóutcát.

A tervek szerint a jövő héten már a térkövek egy részének helyszínre szállítását is megkezdik a szakemberek, ami pedig már a burkolatépítés előkészítését jelenti. Az utca burkolata itt is négyféle méretű, négy színű, őszi lomb hatást adó tardosi mészkőből épül.

Az építkezés miatt ugyan kisebb most a közlekedésre használható hely a beavatkozási területen, de az üzletek, lakóingatlanok a páros oldalon is megközelíthetők. Ez az üzletek bejárata előtti terület burkolásakor majd néhány órára akadályba ütközhet, de a kivitelezők kiemelten figyelnek a sétálóutca működésének fenntartására.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: