Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tudás és pluszpont

Horváth Andrea | 2024.03.21.

Több mint nyolcszáz középiskolás csapat indult azon a versenyen, amit Semmelweis Egyetemen tanuló orvostanhallgatók szerveztek. A már hagyományos megmérettetés célja a fiatalok egészségének védelme, az egészségtudatos szemlélet terjesztése. A döntőbe 36 csapat jutott be, köztük a Petőfi Sándor Gimnázium csoportja, így ők is felvételi pontokkal gazdagodnak a Semmelweis Egyetem bármely karára történő felvételi során.

 

A petőfis csapat tagjai Winhoffer Kata, Baky Bíborka, Kiss Julianna, Varga Anna Bianka és Tóth Bora. Felkészítő tanáruk Nagyné Szalai Dóra Kinga, de sok ötlettel segítette a munkát Csikós Borbála is. A verseny első három fordulója online volt, 19 témát kaptak a tanulók, s ezekből kellett felkészülni s válaszolni a feladatsorok kérdéseire. A petőfis diákok felosztották egymás között a témákat, s most a döntőre készülve pedig azon vannak, hogy mindenki járatos legyen mindegyik területen.

 

A harmadik forduló összetett volt, itt a feladatsor mellett egy egészségkampányt is össze kellett állítani. A pápai csapat a mentális egészséget választotta témául, ehhez kapcsolódóan tartottak előadást, meditációt, készítettek plakátot, videót, s a kérdőívvel több mint ezer diákot értek el a városban. Ez a kampány annyira jól sikerült, hogy ott vannak ezzel a feladattal az öt legjobb csapat között.

 

A diákok elmondták, egy-egy témához 40-50 oldalas anyagot kaptak, de látványosan és érdekesen szerkesztett az információs füzet. Most tehát készülnek az április 6-7-i budapesti döntőre, ahol szeretnének az első tízben végezni.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: