Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tudat-törő tanulmányút

Pintér-Papp Eszter | 2023.12.12.

Pápai szakemberek egy csoportja – köztük a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum több tagja – ma Budapesten járt, hogy tapasztalatokat gyűjtsön a XIII. Kerületi Önkormányzat Prevenciós Központja és a Nyírő Gyula Kórház drogbetegekkel foglalkozó munkatársai által kidolgozott drogprevenciós programmal kapcsolatban. Pápáról szociális szakemberek, a rendőrség munkatársa, illetve közművelődésben dolgozó szakemberek utaztak a fővárosba, hogy megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy a program – melynek alapját a Tudat-törő elnevezésű szabadulószoba adja – egészében, vagy részleteiben elindítható-e városunkban is.

Cseh-Müller Orsolya közművelődési szakember a Médiacentrum kérdésére elmondta, a Jókai Mór Művelődési Központ Függetlenül című prevenciós sorozatának elindításakor úgy gondolták, hogy fontos lenne a fiatalokat és az időseket is olyan programokkal megszólítani, melyek élményszerű ismeretszerzésre adnak lehetőséget. Így találtak rá a Tudat-törő szabadulószobára. Felvették a kapcsolatot Szedmák Eszterrel és munkatársaival, akik kialakították és működtetik a szabadulószobát és ők nagyon nyitottak voltak arra, hogy átadják tudásukat, tapasztalataikat a pápai szakembereknek.

A program résztvevői mindannyian úgy fogalmaztak, rendkívüli élményben volt részük a prevenciós központban, főként a szabadulószobában. A mai napon tapasztaltakat hamarosan egy megbeszélésen összegzik, ezt követően születhet döntés arról, hogy a program hogyan valósítható meg Pápán.

      

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: