Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tűzifát, szerszámokat és kerékpárt loptak Pápán

Pintér-Papp Eszter | 2023.03.14.

Az online térben elkövetett jogsértések napjainkban igen elterjedtek, azonban nem szabad figyelmen kívül hagynunk az offline világban elkövetett bűncselekményeket sem.

Egy pápai lakos tett bejelentést a rendőrségre, miszerint ismeretlen tettes ajtóbefeszítés módszerével behatolt állandóan nem lakott bérelt lakásába, ahonnan különböző használati tárgyakat, továbbá a fatároló lakatpántját is felfeszítve tűzifát, szerszámokat és kerékpárt lopott el, mellyel összesen mintegy 490.000 forint kárt okozott.

Egy másik ügyben egy bakonypölöskei lakos tett bejelentést, hogy ismeretlen tettes az elmúlt két hét alatt bejutott a településen lévő családi házának bekerített udvarába, és az ott lévő csukott, de nem zárt melléképületből eltulajdonított egy körülbelül 40.000 forint értékű benzinmotoros fűkaszát.

Egy Bazsiban élő hölgy arról tett bejelentést, hogy ismeretlen elkövető egy majorban, a részben körbekerített szántóföld kapuján lévő lakatot levágta, majd az ott lévő istálló hátsó bejáratán lévő lakatot is eltávolítva onnan mezőgazdasági gépeket lopott el mintegy 1.000.000 forint értékben.

Mindhárom esetben lopás miatt indult nyomozás.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsai:

Mindig ügyeljen rá, hogy értékes tárgyak tárolására használt épületei megfelelően, jó minőségű mechanikai védelmet nyújtó eszközökkel legyenek zárva, illetve szükség esetén elektronikai vagyonvédelmi eszközökkel is védje értékeit! Ritkán használt, vagy időszakosan nem lakott ingatlanát is biztosíthatja, akár mobil telefonon is figyelhető távfelügyeleti rendszerrel, vagy megkérheti szomszédjait is, hogy esetenként figyeljenek lakóházára, értékeire!

Illusztráció: Pixabay


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2023.03.27.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2003, 2006, 2013

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: