Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

U12-es egyéni pályaverseny

Haraszti Gábor | 2024.06.11.

A Pápai Atlétikai Club a Pápai Sport Centrumban rendezte a Kölyökből Atléta Program U12-es egyéni regionális versenyét. A bajnokságon a hazai indulók közül öten állhattak fel a dobogó valamely fokára.

A Kölyökből Atléta program a 6-11 éves gyerekeknek hivatott széleskörű, megfelelő alapokat nyújtani a későbbi eredményes sportoláshoz. A hét mozgásterületre (futás, ugrás, dobás, egyéni és csapatjátékok, akrobatikus gimnasztika, küzdőfeladatok, prevenciós mozgások) fókuszáló programban évről-évre többen vesznek részt. A közép-dunántúli régiónak évente két versenyt rendeznek, egyet ősszel, egyet pedig tavasszal.

Pápán a házigazda egyesület 21 indulója mellett Veszprémből a VEDAC és az SVSE, Székesfehérvárról az ARAK nevezett a versenyszámokba, a versenyiroda körülbelül száz nevezést regisztrált. A gyerekek 50 méteres gátfutásban, távol-és magasugrásban, vortexhajításban, 1000 méteres síkfutásban és 4×50 méteres váltófutásban mérték össze gyorsaságukat, ügyességüket.

A Pápai Atlétikai Club színeiben Faller Petra magasugrásban első, távolugrásban negyedik lett, Peidl Berárdot magasugrásban a dobogó első, vortex hajításban a második fokára szólították. Veidinger Nóra vortexhajításban, Tóth Franciska magasugrásban a második legjobb eredményt érte el, Wölfinger Liza 1000 méteren harmadikként ért célba.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: