Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - GAZDASÁG

Ugrott a limitált szériás csodajárgány

Szél Móni | 2023.11.18.

Tizenhét ingatlant, nyolc gépkocsit – köztük sportautó-ritkaságokat – és félmilliárd forint értékű készpénzt, továbbá céges számlapénzeket is zár alá vett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy adócsalásra szakosodott bűnszervezet felszámolásakor.

„A pénzügyőri akció által érintett bűnszervezet számlagyárként működött. Az elkövetők 2021 nyarától 472 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a központi költségvetésnek”

– fogalmazott a Kuperczkó Adrienn által jegyzett közlemény. A NAV Dél-Dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel közölte:

„a bűncselekmény-sorozat megszakítására és a bűnszervezet felszámolására szervezett akció során egyszerre harminc helyszínen csaknem száz pénzügyőr nyomozó és járőr csapott le, néhány helyszínen pedig IT-specialisták is dolgoztak.”

A banda vezetőjének garázsában egy limitált szériás – csak húsz példányban gyártott – Ferrari sportautót, annak csomagtartójában pedig több mint 1,1 millió eurót találtak.

Egy másik helyszínen egy szintén nagy értékű Lamborghini Urus sportautót parkoltatott a bűnszervezet. Nyolc személyt kihallgattak, a Pécsi Járásbíróság el is rendelte három gyanúsított letartóztatását.

Néhányan előzetesben

Az ügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, hamis magánokirat felhasználása és intellektuális közokirat-hamisítás bűncselekmény miatt indult eljárás, a nyomozó hatóság az ezeket alátámasztó tárgyi, valamint a digitális bizonyítékokat teljes körben begyűjtötte – olvasható a közleményben.

(videó: Nemzeti Adó és Vámhivatal Facebook oldala)
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: