Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Unger Tamás: Nem volt még példa arra, hogy helyi politikai pártok képviselői ilyen szinten tagadják meg saját pártjukat

Huszár Hajnal | 2024.04.27.

A helyi választások történetében példátlan ez a mostani, hiszen nem volt még olyan, hogy politikai pártok képviselői, jelöltjei olyan magatartást tanúsítsanak, amivel a szavazókat képesek megtéveszteni, de arra sem volt példa, hogy politikai pártok képviselői ilyen szinten tagadják meg saját pártjukat és igyekezzenek olyan benyomást kelteni, mintha ők távol lennének ezektől a pártoktól – így fogalmazott Unger Tamás ma délelőtti sajtótájékoztatóján. A Fidesz helyi szervezetének alelnöke a Helyi Választási Bizottság tegnapi döntését kommentálta.

Mint arról hírt adtunk dr. Áldozó Tamás, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje kifogással élt a bizottság felé, mely szerint Molnár Bálint, Kovács József, Grőber Attila, Vonnák Andrea, Vadász Krisztina és Kerti Györgyi a Közösen Pápáért Egyesület jelöltjeként nevezik meg magukat, az egyesülethez kapcsolódó elnevezést és logót tüntetnek fel a róluk készült képeken, közösségi oldalakon, videómegosztó oldalakon és rendezvényeken, egyáltalán nem, vagy csak marginálisan megjelenítve a mögöttük álló valós jelölő szervezetet, holott az említett egyesület egyikőjük esetében sem jelölő szervezet és nem is lehet az.
-Hat ellenzéki jelöltet, Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalt el a Helyi Választási Bizottság, ezzel lelepleződtek Gyurcsány Ferenc helyi emberei, amikor meg akarták téveszteni a pápaiakat – jelentette ki Unger Tamás, aki a bizottsági határozatot idézve úgy fogalmazott, jogsértést követtek el a választási törvény több pontja ellen, ezért a Helyi Választási Bizottság a további jogsértéstől eltiltja az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület, Demokratikus Koalíció, Jobbik-Konzervatívok, LMP-Magyarország Zöld Pártja, Magyar Szocialista Párt, Momentum Mozgalom, Párbeszéd-a Zöldek Pártja hat közös képviselőjelöltjét.

 


Unger Tamás hozzátette, a bizottság jegyzőkönyve szerint a nevezettek a Közösen Pápáért Egyesület jelöltjeként jelölik meg magukat olyan dokumentumokban, plakátokon, videókban, melyekkel ezt a kampányt népszerűsítik és egyáltalán nem, vagy csak részlegesen jelenítik meg azokat a politikai pártokat, amik mögöttük állnak.
-Az említett egyesület egyikőjük esetében sem jelölő szervezet és nem is lehet az, hiszen a választások kiírásának időpontjában nem rendelkezett hivatalos regisztrációval, ezért a jogszabályok értelmében nem is állíthat jelölteket. Ezzel a jelöltek tisztában voltak, ennek ellenére az egyesület jelöltjeként nevezték meg magukat – emlékeztetett. Unger Tamás azt is felidézte, az egyesület létrehozása már öt évvel ezelőtt is napirenden volt.
-Ezzel tulajdonképpen a 2019-ben már említett egyesület bejegyzése sem sikerült a látszat szerint, vagyis nem sikerült öt év alatt egy olyan egyesületet regisztráltatni, amely jelölteket tud állítani, ami elég komoly alkalmatlanságra utal – jegyezte meg, majd arra figyelmeztetett, a jelöltek nem minősülnek független jelöltnek.

Mindezek alapján a Fidesz helyi alelnöke felszólította a DK polgármesterjelöltjét és képviselőjelöltjeit, hogy szüntessék be a jogszabályellenes kampánytevékenységet tartsák tiszteletben a jogszabályokat.

Unger Tamás azt is megemlítette, a Helyi Választási Bizottság döntéséről szóló sajtócikkhez a DK holdudvarából már érkeztek olyan kommentek a közösségi médiában, melyek nem tulajdonítanak jelentőséget a választási szabályok betartásának.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: