Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vadelütés Pápa közelében

Pintér-Papp Eszter | 2023.05.10.

Egy 61 éves pápai lakos május 9-én hajnalban a 832-es számú úton közlekedett az általa vezetett autóbusszal Nagygyimót felől Pápa irányába, amikor a menetiránya szerinti jobb oldalról egy őz ugrott az úttestre. A baleset során személyi sérülés nem történt, a buszban anyagi kár keletkezett.

Fontos tudni, hogy a vadelütések legnagyobb része reggel, valamint az esti szürkületkor történik, mivel a vadállatok ebben az időszakban a legaktívabbak. A potenciálisan veszélyes útszakaszokon a vadveszélyre figyelmeztető közlekedési jelzőtábla figyelmezteti a sofőröket. Ezeken az útszakaszokon különösen fontos a sebesség helyes megválasztása.

 

A Veszprém vármegyei rendőrség arra figyelmezteti az autósokat, hogy nem csak a tábla által jelzett szakaszokon kell óvatosan közlekedniük, hanem erdősávok, termőföldek mellett is, mivel a nap bármely szakában az útra tévedhet egy vad.
Ha van elég idő lefékezni a járművet, meg kell várni, míg az állat átkel az úton. Számítani kell egymás után több állat felbukkanására is.
 
A legkörültekintőbb vezetési mód mellett sem lehet mindig elkerülni a balesetet, mert sokszor hirtelen, féktávolságon belül lép a vad az autó elé. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen sebességről kell vészfékeznie a sofőrnek, és mekkora lesz az ütközés ereje és hatása.
 
 
Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség (Facebook)

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2024.04.22.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: