Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Vakrandi az irodalommal

Horváth Andrea | 2024.02.12.

Magyarországon február 11. és 18. között tizenhetedik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Idén a programok mottója az Állandó megújulásban. 

A Jókai Mór Városi Könyvtár tavaly csatlakozott először ehhez a programsorozathoz, s nagyon jó fogadtatásra lelt a kezdeményezés, így idén sem marad el a folytatás.

A belépőket egy könyvespolc fogadja, melyen papírba csomagolt könyvek találhatók, rajta néhány fontos tudnivaló a tartalomra vonatkozóan – de sem író, sem cím, így az olvasó vakrandira indulhat egy-egy kötettel.

A pulton szerelmes versek várják a látogatókat, a folyosón pedig különválogatták a romantikus irodalmat a könyvtárosok.

 Szintén a hét tematikájához kapcsolódóan Dragomán György író és felesége, Szabó T. Anna költő lesz a Mór Városi Könyvtár vendége február 16-án pénteken 17 órakor.

Szabó T. Anna 30 éve van a költői pályán, a líra mellett a novellán és drámán át a gyerekkönyvig sokfélét írt,  Dragomán György író, műfordító. Legnépszerűbb könyvei tartozik A fehér király és a Máglya. Első, hatalmas sikert aratott irodalmi szakácskönyve, a Főzőskönyv után a folytatás Adjuk meg a módját! címmel jelent meg, újabb receptekkel és irodalmi szövegekkel.

A kötet címe mindkettőjük alkotói munkájára jellemző, ahogy egész életükben igyekeznek mindennek megadni a módját. Közös estjükön mesélnek és felolvasnak, személyes és kitalált történeteikkel keresik az elbeszélhetőség határait és a belső szabadság lehetőségeit, miközben műhelytitkokra is fény derülhet – tájékoztatta a Médiacentrumot Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezető.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: