Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Van ahol 25-nél több jelöltre voksolhatnak

Szél Móni | 2024.06.09.

84 olyan település van hazánkban, ahol legalább 25-en indulnak az egyéni listán megszerezhető képviselői helyekért.
A tízezernél kevesebb lakosú településeken egyéni listán választják a képviselőket, minden választónak annyi szavazata van, ahány tagú lesz a képviselő-testület. Így ezeken a településeken a képviselő-testület létszámának megfelelő számú "legtöbb" érvényes szavazat alapján alakul ki, hogy ki nyer mandátumot. 
Az egyéni listán a jelöltek nem abc szerint, hanem a választási bizottság által kisorsolt sorrendben szerepelnek a szavazólapon.

Legek a választáson

„A legtöbb – 50 – egyéni listás jelölt Tiszaburán indul. Halmajugrán 46, Nagykállón 42, Kunmadarason 39, Szendrőládon 37, Alsószentmártonban és Kunhegyesen 36-36, Kázsmárkon és Nyírmadán 35-35 jelölt van”

– idézi a Nemzeti Választási Iroda nyilvántartása szerinti adatokat az mti. 

Farkaslyuk és Vilmány választói 34-34 egyéni listás jelölt közül választhatnak, Rakaca és Bagamér lakói 33-33, Lőrinci és Kótaj szavazói 32-32, Rudabánya, Nagyfüged, Nyírlugos és Petneháza választópolgárai pedig 31-31 jelölt közül.
Van továbbá hét település – Jánoshalma, Szalaszend, Szendrő, Algyő, Kisköre, Nézsa és Mogyoród -, ahol 30 jelölt indul, és 58 olyan település, ahol az egyéni listás jelöltek száma 25 és 29 között van.


 • Friss hírünk
  ZENE

  Az érzelmes szövegíró

  Az amerikai énekes, dalszerző, producer, Charlie Puth (1991) a YouTube-on megosztott...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: