Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Van egy szabad órád?

Horváth Andrea | 2023.04.28.

Szinte megtelt a Jókai Mór Művelődési Központ közösségi helyisége a Fellner udvarban csütörtök délután a diákoknak szervezett Szabad Óra elnevezésű új programsorozat alkalmával, tájékoztatta a Médiacentrumot Cseh-Müller Orsolya közművelődési szakember. A chat-románcoktól az offline kapcsolatokig címmel meghirdetett, Csikós Borbála coach, tanár és Mágocsi Barbara végzős diák által vezetett programon az ismerkedés témakörét járták körbe a résztvevők, interaktív, szókimondó, provokatív módon.

A foglalkozásvezetők csapatfeladatokkal és szituációs játékokkal vonták be a diákokat a beszélgetésbe, de néhány perc után a hely hangulata és a közösség azonnal oldotta a gátlásokat, a fiatalok bátran kifejezték véleményüket, gondolataikat, tapasztalataikat a témával kapcsolatban. 

A JMK új programsorozatának első alkalma nagy sikerrel zárult, a fiatalok nyitottak a folytatásra. A következő alkalommal, május 18-án, 16 órakor Bori és Barbi az emberi kapcsolatok sokszínűségét járja körül beszélgetésben, a családi kötelékektől a szerelmeken át a barátságokig. 

A szervezők hosszú távra szeretnék megnyerni a fiatalok érdeklődését, ugyanis az európai uniós pályázatból megújult helyiséget kifejezetten a diákok számára alakították ki. A közművelődési szakemberek nagy álma, hogy a meghirdetett programokon túl, folyamatos nyitvatartás mellett egy, a diákok saját képére és ízlésére formált klubot működtessenek a belvárosban.

A működő klubig azonban még sok a teendő, de ötletekből és tervekből nincs hiány: a beszélgetéssorozat a legkülönfélébb témákban folytatódik, és hamarosan kiírják a hely névadópályázatát, de lehet majd jelentkezni a terem dekorálására is. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: