Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Varázslat a színekkel

Babos Petra | 2023.10.07.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozathoz csatlakozva kézműves foglalkozás vár minden érdeklődőt ma 10 órától 18 óráig a Kékfestő Múzeum. A múzeum már évek óta csatlakozik a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozathoz

. Az idén a Csak természetesen tematikához kapcsolódva, az indigóval és a különböző festéknövényekkel foglalkoztak a résztvevők a Nem csak „kék” festő mottójú rendezvényen. A családi napon Pulay Krisztina biológia-kémia szakos tanárnő működik közre. 


-A természetben körülöttünk nagyon sok olyan növény található, amelyek alkalmasak arra, hogy festőanyagot is adjanak. A festőnövényeket érdekes kísérletek formájában mutatjuk be ma az érdeklődőknek. Az egyik asztalnál titkosírást lehet megfejteni, a kurkuma segítségével varázsoljuk elő a papíron található írást, képet. Emellett a vöröskáposzta festőanyagát is kipróbáljuk, ebből többféle színt is elő lehet varázsolni. Van még kendőfestés, batikolásos módszerrel és indigóval is festhetnek könyvjelzőt, cipőfűzőt. Tejben színeket „táncoltathatnak”, vagyis többféle színt belecseppenthetnek a tejbe és szappanos pálcával ezek a színek elindulnak és vándorolnak, így csodálatos színek születnek – tudtuk meg dr. Méri Edina szakmai vezetőtől, aki hozzátette, tapasztalataik szerint a gyerekeknek nagyon tetszettek a foglalkozások, jól érezték magukat. 


Nem késő tehát még most sem elindulni a Kékfestő Múzeumba, ahol látványos kísérletek, titkosírás és textilfestés vár minden érdeklődőt egészen 18 óráig. 
A Múzeumok Őszi Fesztiváljának programsorozata jövő szombaton, azaz október 14-én 10 órától folytatódik az újrahasznosítás jegyében. Lesz farmer divatbemutató és farmereket lehet átalakítani kedvünk szerint. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: