Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Várja a látogatókat a Petőfi-ház

Horváth Andrea | 2024.05.10.

Várja a látogatókat a Petőfi utcai Petőfi-ház. Az ifjú költő egykori lakhelyét a múlt évben újította fel és alakította kiállítóhellyé az önkormányzat egy európai uniós projekt keretében. A látogatóközpont keddtől vasárnapig várja a látogatókat, tárlatvezetéssel, diákok számára igény szerint múzeumpedagógiai foglalkozással.

 

A házban három helyiségben ismerkedhetnek meg az érdeklődők Petőfi Sándor pápai diákéveivel, megnézhetik, milyen körülmények között lakott itt a költő, van egy kiállítótér és egy korhű tanterem is.

A Petőfi-szoba, ahogy az a leírásokban is szerepel, rendkívül keskeny, itt lakott unokatestvérével, Orlaival a leghíresebb pápai református kollégista. A legnagyobb helyiség a kiállítótér, itt érthetővé, szinte kézzelfoghatóvá válnak Petőfi pápai tartózkodásának fontosabb helyszínei, a kocsmákban töltött percek, a Griff szállóban működő színjátszás, a példakép, Tarczy Lajos tanár úr és az 1842-es napfogyatkozás.

De megjelennek a modern eszközök is, segítve a tájékozódást, a játékos ismeretszerzést. Ezt segíti az a társasjáték is, melyet a múzeum munkatársai dolgoztak ki, információs kártyák és némi szerencse kell a győzelemhez. Utána egy keresztrejtvénnyel ellenőrizhetik tudásukat a diákok.

A harmadik terem egy korhű tanterem. Itt pár perc erejéig megélhetik a 19. századi iskola hangulatát, a szigorú professzort, a fegyelmet és persze a tanulás folyamatát.

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.05.27.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2004, 2005

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: