Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Várják az ajánlásokat a kitüntető díjak adományozására

Babos Petra | 2024.01.10.

Hosszú évtizedek óta hagyomány már Pápán, hogy az önkormányzat által alapított városi kitüntetések közül Pápa Város Díszoklevelét és a Pápa Városért Érdemérmet a március 15-i városi ünnepségen adják át a kitüntetetteknek. Ahogy az már megszokott, az idei évben is január 31-éig várják az ajánlásokat, a kitüntetetettek személyéről a képviselő-testület dönt – tájékoztatta a Pápai Médiacentrumot Unger Tamás alpolgármester.


Pápa Városért Érdemérem adományozható mindazon természetes személyeknek, gazdálkodó szervezeteknek, civil szervezeteknek, akik a város fejlődése, gyarapodása, hírnevének öregbítése érdekében kifejtett tevékenységükkel kimagasló érdemeket szereztek. Pápa Város Díszoklevele adományozható a város gazdasági és közéletében, a városfejlesztésben, valamint a tudomány, művészet, irodalom, egészségügy, oktatás, nevelés, közművelődés és egyéb téren a város érdekében kiemelkedő tevékenységet végző természetes személyeknek, gazdálkodó szervezeteknek, civil szervezetnek. 


Az alpolgármester kiemelte, egy naptári évben legfeljebb 2 érdemérem, valamint 5 díszoklevél adományozható. Az érdemérem és díszoklevél adományozására az ajánlattevők egy naptári éven belül egy-egy ajánlást tehetnek.
Az ajánlásnak tartalmaznia kell az ajánlott tevékenységének, működésének ismertetését, az elismerés alapját képező mű, alkotás, cselekmény leírását, bemutatását, dokumentációit és a fentiekben foglaltak társadalmi, városi közösségi hasznosságának méltatását.
Az írásbeli ajánlást legkésőbb 2024. január 31-ig kell a polgármesterhez benyújtani.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: