Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vármegyei értékünnep

Pintér-Papp Eszter | 2023.04.23.

A napokban Tésen tartották a VII. Veszprém Vármegyei Értékünnepet. A 2016-ig visszanyúló hagyományokkal rendelkező programot évről évre egy-egy olyan településen rendezik, ahol kiemelkedő eredményeket érnek el az értékfeltárás, a közösségi élet szervezése terén.

A rendezvényen megjelenteket Vörösmarty Éva, a Veszprém Vármegyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte, hangsúlyozva, a Veszprém Vármegyei Önkormányzat elkötelezett a nemzeti értékek megőrzése és minél szélesebb körben történő megismertetése iránt. Az értékek védelme és megőrzése nem könnyű feladat, gondoljunk csak a hazánk területén fellelhető értékek sokszínűségére – mondta az alelnök, majd úgy fogalmazott, az értéktudatosság identitást és önbecsülést ad számunkra, biztos fogódzót arra, hogy tudjuk, honnan jövünk és kik vagyunk.

A megjelenteket köszöntötte dr. Baloghné Uracs Marianna, a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém vármegyei igazgatója is, hangsúlyozva, nincs még egy vármegye, ami olyan gazdag természeti környezetében, kulturális örökségében, hagyományaiban, mint Veszprém vármegye.

A rendezvényen bemutatták a 2020-21-22-ben a megyei értéktárba került értékeket – köztük több pápai értéket is – és az értékek felterjesztői emlékplakettet vehettek át.

A VII. Veszprém Vármegyei Értékünnepen az értékasztaloknál a vármegye értékeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők, emellett a rendezvény keretei közt adták át az Üdvözlet Veszprém megyéből! című képeslaptervező pályázat díjait is.

Köszönjük a fotókat Horváth Ferencnek!

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: