Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
UTAZÁS

Vedd be a Balatont gyerekkel is!

Szigeti-Aszódi Szilvia | 2023.05.05.

A Balaton vonzáskörzetében se szeri se száma azoknak a célállomásoknak, amiket a gyerekek is szeretnek. Összeszedtük a legfelkapottabbakat.

Tihany
A Tihanyi-félszigetet egyszer az életben látni kell: festői természeti környezete és történelmi emlékei miatt nem véletlenül az egyik legfelkapottabb kirándulóhely a gyerekkel. Érdemes bejárni az apátság épületegyüttesét, majd a Belső tó felé venni az irányt, ami alig negyed órányi sétára van az apátságtól. Ha még bírják a gyerekek az iramot, a Levendula Ház és a Tihanyi visszhang is megér egy látogatást.

Balatonfüred
Balatonfüreden és vonzáskörzetében se szeri se száma a gyerekbarát programoknak. Közkedvelt állomás többek között a Balatonfüredi Bringa- és Kalandpark, ahol ügyességüket tudják próbára tenni a gyerekek, de a Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpontba és az Annagora Aquaparkba is sokan váltanak jegyet. Ha a családnak van kedve autóba ülni, látogasson el a Koloska-völgyben található vadasparkba, vagy a Szentesi Farmra, ahol a lovaglással ismerkedhetnek a gyerekek.

Keszthely
Jól választ, aki Keszthely felé veszi az irányt a gyerekkel, gyerekbarát programokból ugyanis nem fukarkodik a város. A Festetics-kastély kötelező megálló, ám aki inkább mozgásra vágyik, vegye a Tavirózsa Kalandpark felé az irányt, ahol három éves kortól várják a kicsiket és a nagyokat. Akik inkább túráznának, keressék fel Rezi várát, a Keszthelyi-hegységben a Tátika várát, vagy a Kányavári-szigetet a Kis-Balaton mellett.

Balatonboglár
A déli part egyik kötelező megállója a gyermekes családoknak az impozáns Gömbkilátó. Ide már csak azért is megéri ellátogatni, mert a mellette megépült profi kalandpark a gyerekek nagy kedvence. A traktorok iránt érdeklődő kicsiknek a Dutra Múzeum lesz felejthetetlen élmény, itt az ikonikus magyar traktormárka több típusa is ki van állítva.

Fonyód
Balatonboglárról egy karnyújtásnyira van a Fonyód, a Sipos-hegyi kilátóból az egyik legszebb kilátás nyílik a Balatonra. Erről a helyről látható be teljes hosszában a Balaton, Keszthelytől Keneséig. A gyerekeknek izgalmas élmény lehet még a fonyódi óriáskerék, ami csak nyáron működik, de érdemes felkeresni a Palánkvárat is, ahol kicsit életre kel a magyar történelem. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: