Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Védjük gyermekeinket az online térben is!

Pintér-Papp Eszter | 2024.02.08.

Gyermekeink védelme az egyik legfontosabb feladatunk az online térben is. A gyerekek egyre fiatalabb életkorban kezdik használni az okostelefont és a táblagépet, amelyek kiváló lehetőséget adnak számukra az elkalandozásra még akkor is, ha nem keresik a kiskapukat – hívja fel a figyelmet a közösségi médiában közzétett bejegyzésében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Az internet-rejtette kockázatok akár a legártatlanabb gyermeket is megtalálhatják. Ha felelősségteljes szülőként szeretnénk megoldani a kütyü és az internet közelébe került gyermekünk védelmét, és úgy érezzük, hogy ebben támogatásra van szükségünk, akkor számos szülői felügyeleti program közül választhatunk.

Ebben segít eligazodni az NMHH új, szülőknek szóló kiadványa. Az útmutatóból kiderül, hogy a legnagyobb mobil operációs rendszerek milyen szülői felügyeleti beállításokat biztosítanak, a felügyelet hogyan terjeszthető ki az applikációkra vagy a gyermek által elérhető streamingoldalak által kínált műsorokra. A kiadvány mellett közérthető videókban mutatják be a szülői felügyelet beállításának menetét Android és IOS-eszközökön.

A lehetőségekről bővebb információkat itt találnak olvasóink.  

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: