Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vége a télnek – bontják a hófogókat

Huszár Hajnal | 2024.03.21.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt-nél véget ért a téli üzemmód, ezt jelzi az is, hogy az útüzemeltető cég munkatársai már bontják a mobil hóvédműveket az utak mellől. A pápai közutasok 390 kilométernyi országos úthálózatot kezelnek, a legkritikusabb 5,5 kilométerre telepítettek novemberben hófogókat, melyeket a napokban szednek be.


Az idei télen egyébként nem sok dolga volt a hóátfúvások megelőzését célzó eszközöknek, hiszen bár decemberben és januárban többször is hullott téli csapadék, azok néhány napos havas időt jelentettek csak. A legtöbbször a Bakony útjain jártak a hóekék, ott olyan nap is akadt, hogy szinte 24 órán át folyamatosan dolgoztak az ekék.


Összességében azonban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai mérnöksége munkatársainak viszonylag kevésszer kellett hóeltakarítási munkákat végezniük a kezelésükben lévő utakon, ám annál több dolguk volt viszont a síkosságmentesítéssel, az ónos esők elleni védekezéssel. Az utak lefagyását alásózással előzték meg, de sokszor naponta kétszer is végig kellett sózni egyes útszakaszokat.
A téli üzemmód március 15-én véget ért a Magyar Közútnál, következhetnek az útjavítási, növényzetgondozási munkák.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: