Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Véget ért a tanév, megmutatjuk, mi vár a diákokra

Huszár Hajnal | 2024.06.24.

Pénteken véget ért az idei tanév, már csak a tanévzáró ünnepségek vannak hátra egyes iskolákban és az érettségizőknek kell teljesíteniük a szóbeli vizsgákat. De mi vár a diákokra?

Először is egy remélhetőleg fantasztikus, élményekben gazdag nyári szünet, amely egészen szeptember 1-jéig tart, a következő tanév ugyanis szeptember 2-án, hétfőn indul.

Az első nagyobb pihenő – az őszi szünet – október 26-án, szombaton kezdődik és egy héttel később, november 3-án, vasárnap zárul. A téli szünetre december 20-ig kell várniuk a pápai diákoknak is, ez egy pénteki nap, ami az esztendő utolsó tanítási napja lesz, ezt követően aztán január 6-án, hétfőn népesülnek be újra az iskolák. A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2025. április 16. szerda lesz, ekkor 11 napos pihenőt kapnak az iskolások és április 28-án, hétfőn folytatódik a tanítás.

A 2024/25-ös tanév június 20-án ér véget, a végzős középiskolások számára a tanév 2025. április 30-án fejeződik be, míg a kétéves részszakmára felkészítő szakiskolákban az utolsó tanítási nap 2025. május 30-án lesz – jelent meg a Magyar Közlönyben. A tavasszal érettségizők május 5-én kezdik meg írásbeli vizsgáikat, a szóbelik pedig június 3-án indulnak és július elejére fejeződnek be. 

A következő tanév tervezett rendje szerint nagyjából 180 napot kell iskolába járniuk a tanulóknak. De addig is előttük áll a közel két és fél hónapos vakáció.

(Fotó: Pápai Médiacentrum archív)
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: